Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2007 23:10 - Легализирането на проституцията увеличава тайната, скритата, нелегалната и уличната проституция.
Автор: openeyes Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1747 Коментари: 2 Гласове:
0



Един от основните аргументи свързани с легализирането на проституцията е , че това ще доведе до “изчистване на улиците” и пренасянето и в определени за целта места.

Какво показва опитът на другите страни ?

Много от проституиращите жени  не искат да се регистрират и да преминат през медицински прегледи, както се изисква от закона в някои страни, които легализират проституцията и така легализирането ги принуждава да извършват улична проституция. Много жени предпочитат уличната проституция, понеже не желаят да бъдат контролирани и експлоатирани от новите сексуални „бизнесмени".

В Холандия проституиращите жени посочват, че легализирането на секс индустрията прави жените по-незащитени от злоупотреби понеже трябва да се регистрират и така да загубят анонимността си. Затова по-голяма част от проституиращите жени продължават да действат нелегално и скрито.

Депутати, които първоначално подкрепят легализирането на публичните домове с довода, че това ще освободи жените, сега виждат, че легализирането в действителност спомага за опресията на жените (Daley, 2001: A1).

 

Аргументът, че легализирането ще премахне криминалните елементи от секс учрежденията чрез стриктно регулиране на индустрията, претърпява провал.

Същинското разрастване на проституцията в Австралия след легализирането й се случва в нелегалния сектор. Откакто проституцията е легализирана във Виктория, броят на публичните домове се е увеличил три пъти и размерът им е нараснал – по-голяма част от тях нямат лиценз, но безнаказано рекламират и упражняват дейност (Sullivan and Jeffreys: 2001).

 

В Ню Саут Уелс публичните домове са узаконени през 1995г. През 1999г. броят на публичните домове в Сидни нараства лавинообразно до 400-500. В голямата си част те нямат разрешително за упражняване на дейност. С цел да се спре ширещата се корупция сред полицаите, контролът над нелегалната проституция е взет от ръцете на полицията и предаден на общинските съвети и други регулационни органи. Общините нямат нито необходимите пари, нито необходимия персонал да изпратят следователи в публичните домове да намерят и подведат под отговорност незаконно действащите. 

 

Със съкращения от10 Причини против легализиране на проституцията
Дженис Реймънд
Международна коалиция срещу трафика на жени МКСТЖ (Coalition Against Trafficking Women International – МКСТЖ)

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - В бъдещите легални публични домове ще дават касови бележки
19.04.2007 09:44
Еха, как ви звучи това?! Извършена е секс услуга и служителката в публичния дом ви издава касов бон - нали трябва да се отчете пред държавата!
Пълна фантасмагория - продукт на нечий болен мозък.
Другата лудост е и без това пълната свободия по екраните на нашите родни телевизии - реклами, пълни с еротика, голотии и т.н. (като че ли сме животни, та така да ни третират). Какво ще се случи при легализацията на проституцията - ами ще почнем да гледаме и реклами на публични домове, еротични клубове и т.н. Ако искате да слушате и гледате такива неща (а също и децата ви) можете да останете безразлични. Само не казвайте, че не сте били предупредени за това какво ни очаква след един такъв акт, когато изведнъж някой от екрана започне да пъшка и говори прелъстително, а вие хванете детето си как е вперило поглед в телевизора, омаяно от тези сцени или се смаете от сметката си за телефона!
цитирай
2. анонимен - Не съм анонимна
19.04.2007 09:46
Забравих да си поставя името под предишния коментар - а аз мразя анонимността.
З. Александрова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: openeyes
Категория: Лични дневници
Прочетен: 42180
Постинги: 6
Коментари: 32
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930